Nachos z chilli con carne

Obiad
13.10.2016 15:55
Nachos z chilli con carne

Jeśli lubicie tego rodzaju kuchnię powinny Wam smakować także: – pikantne skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – tacos ze stekiem Przygotowanie: ok 40 minut Składniki chili con carne: – pół kilo mięsa mielonego (takiego jak lubicie) – puszka czerwonej fasoli – pół szklanki czerwonego wytrawnego wina – puszka krojonych pomidorów, lub 3 duże świeże pomidory drobno posiekane – czosnek, świeży imbir i 1 duża lub dwie małe papryczki chili – ostry sos typu Luisiana – oliwa z oliwek lub olej Do przygotowania NACHOS SUPREME potrzeba: – nachos o smaku naturalnym (konieczne) – 2 małe pokrojone pomidory (koniecznie) – kilka liści sałaty (opcja) – czarne oliwki (koniecznie) – zielone oliwki (opcja) – małą śmietana gęsta 18% (koniecznie) – papryczki jalapenio w słoiku (koniecznie) – sos typu salsa (opcja) – kiełki, ogórek, papryka (opcja) Polecam Ci też przepisy: – domowe sushi – szakszuka – falafel – tatar – pomysł na kolację – chlebek bananowy – makaron z kurkami – makaron ze szparagami – kotlety z kalafiora – pad thai – ryż do sushi – muffinki z borówkami Przepis na nachos z chili con carne przywiozłam z jednej z moich podróży. Jak przygotowujemy nachos z dodatkami: Na placki talerz nakładamy nachos. Macza się w niej nachosy z dodatkami. Kiedy pomidory zmięknę (w przypadku świeżych, dodajecie ostry sos i puszkę czerwonej fasoli. Na nachos wkładamy ciepłe chili con carne. Ten kto zrobi raz, z pewnością będzie ją robił stale.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/nachos-z-chili-con-carne-czyli-popularne-meksykanskie-nachos-supreme/