Składniki: Sposób przygotowania: - 50 dag filetów rybnych - 1 duże kwaśno jabłko - 1 cebula - 2 szklanki bulionu - 2 łyżeczki curry - 1/2 cytryny - łyżka mąki - sól, pieprz - 2 łyżki masła Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. źródło: Najlepsze przepisy na ryby i owoce morza Encyklopedia gotowania Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: ok. 1 h Ze względy na rewelacyjny sos, jaki powstaje podczas duszenia ryby szczególnie polecam danie podawać z ryżem. Jako, że przepisów na rybę mam jednak mnóstwo to trzeba poszerzyć swoje kulinarne horyzonty i próbować czegoś nowego. Mąż z kolei uwielbia rybę na słodko-kwaśno . Ostatnio bardzo często mam ochotę na rybę. Połączenie curry, jabłek i ryby wydawało mi się bardzo kuszące. Rybę skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.