Składniki 8 średnich białek 120 g mąki razowej pszennej 150 g cukru brązowego 110 g masła 50 g ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia sól Polewa czekoladowa 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Nie byłam pewna, czy ciasto na białkach udźwignie mąkę pełnoziarnistą, ale udało się - a efekt zupełnie mnie zaskoczył. Zapisujcie i róbcie, bo to ciasto jest przyjemne w smaku i robi się je na prawdę szybko. Ale powracając do przepisu - mam pyszny pomysł na wykorzystanie pozostałych białek. Ciasto jest wilgotne, mocno czekoladowe i cudowne w smaku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/pelnoziarniste-ciasto-czekoladowe-na-bialkach/