Ryba zapiekana w warzywach

Basia
Obiad
29.09.2016 10:49
Ryba zapiekana w warzywach

Sposób przygotowania: - 50 dag filetów z ryby - kawałek selera - duża marchew - duża pietruszka - por - sól, pieprz - curry - 3 łyżki masła - 10 dag żółtego sera - natka pietruszki Kiedyś robiłam podobną rybę , tyle że z ziemniakami i warzywami z mrożonki- będę do niej wracać w sezonie zimowym, kiedy o dobre warzywa raczej ciężko. Ryba zapiekana z warzywami okazała się strzałem w 10-tkę. Kiedy jednak przeczytałam, jak ważne jest spożywanie ryby dla naszego organizmu to postanowiłam nieco nadrobić zaległości. Pietruszkę, marchew, seler obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. źródło: przepis własny Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 1,30 h Wszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach masła do czasu aż zmiękną. Do tego przepisy na pewno będę bardzo często wracać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2016/09/ryba-z-warzywami.html