Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 900 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki cukru 1 kostka masła Dodatkowo: dwa opakowania galaretki u mnie były truskawkowe 3-4 banany Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek i dobrze ubij mikserem na pianę ( tak aby po odwróceniu miski do góry dnem nic nie spływało ;) ). Połączenie tak dobre, że na jednym kawałku tego ciast a z pewnością się nie skończy :P Składniki: ( na blachę o wymiarach 24x30) Piecz w temp 180C przez ok 25-30 min. ( dla pewności polecam test suchej wykałaczki ) Budynie ugotuj bez cukru dodając 900 ml mleka i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Do miski przełóż masło i ucieraj mikserem na najszybszych obrotach aż stanie się całkowicie białe i delikatnie ubite.