Peperonata

Agata
Obiad
27.09.2016 9:49
Peperonata

Peperonata Czas przygotowania: 60 minut Składniki: - 2000 g różnokolorowej papryki (czerwonej, zielonej i żółtej) - 2 spore cebule - 3 ząbki czosnku - 4 polne podłużne pomidory - sól - pieprz - ocet winny - porządna szczypta cukru - odrobina chili w proszku - oliwa z oliwek EV do smażenia - posiekana natka Wykonanie: Cebule obieramy, kroimy w piórka, smażymy na rozgrzanej oliwie, aż się zeszkli. Moje menu zmienia się w zależności od tego, co akurat znajduje się na straganach. Powoli zbliża się jesień, a to oznacza, że sezon na paprykę jest w pełni. Pomidory nacinamy i obieramy ze skórki, kroimy w dużą kostkę i wrzucamy do papryki. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/09/peperonata.html