Ekprsowy puszysty jabłecznik

Aga
Ciasta
23.09.2016 11:45
Ekprsowy puszysty jabłecznik

Ekspresowy z 2 powodów, szybkości wykonania i szybkości znikania ;) heh musiałam schować kawałeczek żeby zrobić mu zdjęcie ;) Z racji tej ekspresowości przepis dodałam do akcji blogerskiej prowadzonej na Fb Błyskawiczny piątek - 5 jaj - 2/3 szklanki cukru - 2/3 szklanki mąki pszennej - 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 duże jabłka - cynamon - szczypta soli Białka ubijamy z solą, a następnie nie przerywając ubijania wsypujemy stopniowo cukier. I nie ma, że masa obowiązków, że tv kusi serialem, ja zamykam się w kuchni i czaruję ;) Tym razem wyczarowałam ekspresowy puszysty jabłecznik. Na wierzch układamy obrane i pokrojone jabłka, posypujemy cynamonem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 st. C na ok 40 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2016/09/ekspresowy-puszysty-jabecznik.html