Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 0,5 kg dyni (bez skóry) kostka masła 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego pół szklanki powideł Dynię obieramy, kroimy w kostkę i pieczemy pod przykryciem w piekarniku w 180 stopniach ok 20 minut. Wiem, że powinnam na bloga wrzucać więcej słodkości, ale jakoś naprawdę rzadko kiedy mamy na nie ochotę. W jednej misce mieszamy składniki sypkie, w drugiej mokre. Podobne przepisy: Muffiny z bananem i masłem orzechowym Babeczki jogurtowo-waniliowe Muffiny dyniowe z czekoladą i orzechami Czekoladowe muffiny na jogurcie Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Są puszyste, nie za słodkie, naprawdę w sam raz. Babeczki pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.