SKŁADNIKI Spód: 2 szklanki amarantusa ekspandowanego ¾ szklanki daktyli 1 łyżka oleju kokosowego Mus malinowy: 350 g malin 3 łyżki nasion chia 2 łyżeczki erytrytolu Biała czekolada: 200 g bloku kokosowego (100% miąższu z kokosa) 1 laska wanilii 1 łyżeczka erytrytolu Klasyczny kruchy spód zastąpiłem w tym przepisie amarantusem ekspandowanym i daktylami, malinowy dżem pełen cukru zamieniłem na lekki mus z nasionami chia, zaś białą czekoladę przygotowałem, topiąc blok kokosowy i aromatyzując go wanilią. Biała czekolada Blok kokosowy podgrzej w rondelku na małym ogniu wraz z przeciętą na pół laską wanilii. Fit tarta bez pieczenia z musem malinowym i białą czekoladą z kokosa Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Dodatkowo: maliny do przybrania PRZYGOTOWANIE Spód Daktyle namocz przez noc w zimnej wodzie lub zalej wrzątkiem i odstaw na kwadrans. Zagnieć i masą wyłóż spód i boki foremki na tartę o średnicy 20 cm. Gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje, ok. 15-20 minut. Mus malinowy Maliny zmiksuj blenderem na purée. Posłódź erytrytolem i wylej na malinowy mus.