Sól Pieprz Oliwa z oliwek Peperonata: 200g pomidorów z puszki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula 2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Łosoś: 300g fileta z łososia 1 ząbek czosnku Mielona kolendra Delikatnie doprawiona kolendrą, znakomicie współgra z lekko pikantnym sosem na bazie papryki, pomidorów i czosnku. Ci, którzy lubią łososia będą zachwyceni, gdyż w tym wydaniu ryba tylko zyskuje w smaku. Tak też powstał dzisiejszy przepis, który w dość zmodyfikowanej wersji pochodzi z książki Ryby Są Super. Koniecznie podajcie je jak, z pieczonymi ziemniaczkami w marynacie czosnkowo-kuminowej. Oliwa z oliwek Przygotowanie: - Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Zeszklić na odrobinie oliwy z oliwek. Smażyć kilka minut, dodać pomidory z puszki. Dno naczynia żaroodpornego posmarować oliwą z oliwek. - Na talerz wyłożyć pieczone ziemniaki, obok peperonatę, a na nią ułożyć pieczonego łososia. Odrobinę oliwy wymieszać z kminem oraz posiekanym czosnkiem.