Ulubiona sałata (u mnie roszponka 1 bagietka (u mnie pełnoziarnista) Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek (ewentualnie olej) 3 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka octu balsamicznego ½ łyżeczki miodu ½ łyżeczki oregano Sos jogurtowo-musztardowy: 1 mały jogurt grecki 1-2 łyżeczki musztardy, w zależności jak intensywny sos chcecie uzyskać Przygotowanie: - Składniki marynaty wymieszać ze sobą. Składniki na 6 kanapek: 400g piersi z kurczaka 1 mała papryka żółta 1 mała czerwona cebula 1 mała cukinia 1 pomidor (u mnie malinowy) Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki, paprykę na szerokie paski, cebulę na ćwiartki, a cukinię w grube plastry. Do tej pory nie wstawiałam na bloga sandwichy, bo powstawały na szybko i równie szybko znikały z mojego stołu. Na spód bułki ułożyć sałatę i plasterek pomidora, na to ułożyć kawałek kurczaka i grillowane warzywa (ilość dowolna). Możecie zabrać go ze sobą do pracy na lunch, zjeść na kolację lub obiad. Tym razem marynata do mięsa i warzyw na tyle mnie urzekła, że pora podzielić się z Wami przepisem.