Makaron spaghetti kojarzy mi się przeważnie z wersją pomidorową z mięsem mielonym na styl boloński, tym razem jednak przygotowałam coś zupełnie innego. ½ łyżeczki suszonego oregano Sól Pieprz Przygotowanie: - Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. - Boczek pokroić w kostkę. Składniki na 2 porcje: 1 cukinia 2 ząbki czosnku 100g wędzonego boczku 200g śmietany (u mnie 18%) Na główny plan poszła cukinia i boczek, które zostały połączone w sosie śmietanowym. Wrzucić na patelnię, smażyć do momentu aż wytopi się z niego tłuszcz. Chwilę gotować na wolnym ogniu uważając, aby śmietana się nie zwarzyła.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2016/09/spaghetti-z-cukinia-i-boczkiem.html