Składniki: - 1 kg pałek z kurczaka - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 2 marchewki - mleko kokosowe (400 ml) - garść orzeszków ziemnych niesolonych - 2 łyżki czerwonej pasty curry - sól, pieprz - słodka papryka - imbir mielony - tłuszcz do smażenia Wsypujemy orzechy. Jako, że marchew w sezonie wiosenno-letnim jest najlepsza i daje ciekawy słodki posmak, który uwielbiam to postanowiłam przygotować kurczaka właśnie w ten sposób. W sezonie zimowym często robię pałki po kurpiowsku, w sezonie letnim zachciało mi się czegoś nowego. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: ok. 1,15 h Dusimy pod przykryciem ok. 20-30 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2016/09/kurczak-z-orzeszkami-ziemnymi.html