5. Żeby tego uniknąć rondelek trzymamy na niewielkim ogniu ale bardzo energicznie mieszamy składniki aby jak najszybciej rozpuściły się i połączyły w gładką, błyszczącą masę. Srebrne kuleczki do dekoracji puściły trochę koloru ale nie wiem czy to kwestia składu polewy czy tego, że podczas transportu tort trochę się spocił. Składniki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 100 ml śmietany 36% 35 g glukozy w proszku 150 g białej czekolady Jest bardziej gęsta, dlatego należy ją szybko wylać na ciasto i najlepiej już nie dotykać 😉 Barwnik dodajemy już w trakcie przygotowywania więc, żeby uzyskać kilka odcieni bądź kolorów należy przygotować każdy osobno. Im jest bardziej schłodzone w lodówce tym mirror glaze szybciej zastygnie. Zawartość śmietany sprawia, że kolor jest głębszy ale może spowodować rozpuszczanie niektórych posypek. Efekt wizualny jest bardzo podobny do poprzedniej mirror glaze, jednak są pewne ograniczenia.