Na śniadanie ugotowałam mój pierwszy domowy, jaglany budyń z dodatkiem owoców i orzechów włoskich na bazie mąki jaglanej, ten budyń może robić też za fit deser, bo jest pyszny i zdrowy. Następny budyń jaki ugotuję z mąki jaglanej czy kaszy jaglanej to będzie czekoladowy budyń jaglany! Składniki 2-3 łyżki mąki jaglanej 1 szklanka mleka 1 łyżka domowego cukru waniliowego (lub więcej) owoce mrożone i orzechy włoskie jako dodatki mięta do dekoracji Przygotowanie: ¾ szklanki mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym w rondelku. Budyń jaglany można też przygotować z dokładnie zmiksowanej ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem mleka. Dzisiaj propozycja wykorzystania mąki jaglanej, u mnie domowej roboty przygotowanej w moim nowym, kuchennym robocie, który w ciągu minuty zmielił kaszę jaglaną na mąkę jaglaną. Można budyń jaglany podać z sokiem malinowym i malinami (tak jak ja podaję kaszkę manną) lub owocami, czy bakaliami. Jak przygotować waniliowy budyń jaglany z mąki jaglanej?