Składniki: - 3 kg bardzo dojrzałych pomidorów - 1 główka czosnku - mnóstwo świeżej bazylii,listków tymianku oraz oregano - sól,pieprz,papryka ostra bądź słodka oraz cukier do smaku Przed włożeniem do słoików należy spróbować sosu - ma on być taki jaki najbardziej lubimy by po otwarciu nadawał się od razu do użycia. Taki sos robię bez cebuli - wszystkie takie przetwory,które są z cebulą psują się znacznie szybciej. Musicie tylko przyprawić wg siebie,my lubimy pikantnie więc moje dawki przypraw nie przeszłyby u każdego. Na oleju bądź oliwie podsmażyć przeciśnięty czosnek,dodać zioła i wylać do sosu,doprawić solą,pieprzem oraz papryką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/09/sos-pomidorowy-na-zime.html