Bitki w warzywach

Anna
Obiad
10.12.2015 17:08
Bitki w warzywach

Składniki: - ok 1kg mięsa wieprzowego(szynki) - 3 duże cebule - 5 marchewek - 3 piertuszki - 1 mały seler lub połowę dużego - 3-4 ząbki czosnku - liść laurowy i ziele angielskie - sól,pieprz,papryka słodka Mięso umyć,pokroić w plastry,lekko zbić(chodź ja tego nie robię),posolić,posypać pieprzem i papryką. Mięso i warzywa przełożyć do dużego rondla,zalać przegotowaną wodą,dodać ziele angielskie,liść laurowy,dusić pod przykryciem tak długo,dopóki mięso i warzywa nie będą miękkie(ok 1-1,5h). Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawić niewielką ilością soli oraz pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/12/bitki-w-warzywach.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna