Składniki 4 grube plastry karkówki 400 g pomidorów krojonych z puszki 250 ml bulionu mięsnego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 mała cebula 2 gałązki świeżego tymianku 1 liść laurowy 1 łyżka oliwy Dla mnie ta pora kojarzy się również z pomidorami, które grzeją się na długich tyczkach w ostatnich promieniach słońca i papryką, która przybiera kolory jesieni. Dobry kawałek mięsa w połączeniu z delikatnym, ale jakże aromatycznym sosem tworzy niesamowicie pyszne danie. Czas całkowity 1 godz. 10 min. Drukuj 5 from 2 votes Porcje: 4 Autor: Małgorzata Hert Babie lato rozpuszcza swoje długie nici i wędruje z wiatrem po świecie obwieszczając wszystkim nadchodzącą wczesną jesień.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/karkowka-w-sosie-paprykowo-pomidorowym/