Składniki: - 200 g mrożonego szpinaku - 4 jajka - cebula - 3 ząbki czosnku - ser feta (wg uznania) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - łyżka masła do smażenia - łyżeczka mąki - 2-3 łyżki mleka Cebulę i czosnek siekam, szklę na maśle. Jeżeli posiadasz patelnię bez plastikowych rączek, która nie jest teflonowa- dobrze jest dopiec omlet w piekarniku przez 2-3 minuty. Jajka, mleko i mąkę dokładnie roztrzepuję w misce, tak aby nie było żadnych grudek, a masa była dobrze napowietrzona. Jeżeli takiej patelni nie posiadasz- omlet spokojnie się zetnie i bez tego, trzeba tylko więcej cierpliwości :)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2016/07/szpinakowy-omlet-z-feta.html