Szynka wieprzowo-drobiowa z szynkowaru

Kasia
Przekąski
31.08.2016 8:06
Szynka wieprzowo-drobiowa z szynkowaru

Kolejna wędlina w moim wykonaniu-tym razem z szynkowaru Super sprawa-polecam taki szynkowar daje nam dużo możliwości na różne rodzaje wędlin-na pewno będę często z niego korzystać,wędliny są zwarte,bardzo dobrze się je kroi nawet bardzo cienko a do środka można dawać naprawdę różności.... Mięso z indyka kroimy na paski,dodajemy mięso mielone z łopatki i wszystkie przyprawy , dokładnie mieszamy przez kilka minut,(dobrze jest odstawić mięso na kilka godzin żeby dobrze przeszło przyprawami ,ale nie jest to konieczne). Do garnka włożyłam ściereczkę na dno,wstawiłam mój szynkowar i nalałam wodę tak do wysokości mięsa, i gotowałam na małym ogniu 2 godz 15 min(aż moje mięso osiągnęło w środku temp.80-85 stopni -na termometrze dołączonym do szynkowara)) Tym razem połączenie łopatki wieprzowej i uda z indyka,łopatkę zmieliłam a udo pokroiłam na spore kawałki,dzięki temu wyszła bardzo ciekawa wędlina z kawałkami mięska-

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/08/szynka-wieprzowo-drobiowa-z-szynkowaru.html