Składniki: 1 szklanka kaszy kukurydzianej 700 ml wody 500 g pieczarek 20 g świeżego szpinaku 50 g parmezanu (ja użyłam sera bursztyn) pół pęczka natki pietruszki 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka masła olej rzepakowy sól pieprz (przepis na 3 porcje) Kroimy ją w plastry i smażymy na oleju około 2 minut z każdej strony. W międzyczasie, na maśle smażymy pokrojone w mniejsze kawałki, umyte pieczarki, pod koniec smażenia dolewamy ocet balsamiczny. Ugotowaną kaszę przelewamy do kwadratowej formy do ciasta, tak do wysokości około 3 cm i studzimy. Po około godzinie, powinniśmy bez problemy wyjąć ją z formy. Ja chciałam Wam dziś zaproponować pierwszą wersję, do innych na pewno jeszcze wrócę. Do osolonej wody wsypujemy kaszę i gotujemy około 15 minut.