Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta jajeczna z chrzanem Pasta jajeczna z ziołami Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta z makreli i serka wiejskiego Składniki: 1 wędzona makrela 4 suszone pomidory z zalewy 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 1 łyżeczka oliwy extra virgin pół łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie) sól pieprz Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Dodajemy do tego pokrojone w paski suszone pomidory, natkę, oliwę, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Kiedyś muszę pokombinować z innymi ziołami, ciągle jednak ograniczam się tylko do natki.