Ciasto z masą budyniową i malinami

Katarzyna
Ciasta
23.08.2016 21:05
Ciasto z masą budyniową i malinami

Składniki na ciasto: Składniki na masę: Wykonanie ciasta: Wykonanie masy: 2,5 szklanki mąki1 margaryna3 łyżki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia5 żółtek jaja5 białek jaja1 szklanka cukru1 cukier waniliowy2 budynie waniliowe½ szklanki oleju+ maliny lub inne owoce (około 1 szklanka) Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną średnią blachę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Masę wlewamy na przestygnięty spód, układamy owoce, a na górę trzemy ciasto z zamrażarki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/08/ciasto-z-masa-budyniowa-i-malinami.html