Szybkie w przygotowaniu, aromatyczne i wilgotne ciasto z cukinią 4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 1/2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 4 jajka 1 szklanka oleju 3 szklanki startej na grubych oczkach cukinii 25 g masła 1 łyżka mleka 2 łyżki cukru 2 1/2 łyżki mleka w proszku posiekana gorzka lub mleczna czekolada Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i przyprawę do piernika wsypujemy do miski i mieszamy razem ze startą cukinią (przed starciem obieramy i wydrążamy środek). Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. oraz pieczemy około 55 min. Dodajemy mleko w proszku i mieszamy. Wbijamy jajka, wlewamy olej i dokładnie mieszamy.