Akurat miałam wiśnie więc dałam je na wierzch pod galaretkę. składniki: masa serowa 700 g zmielonego sera, u mnie z wiaderka 300 ml śmietanki 30 % 6 łyżek cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników maślanych 120 g masła na wierzch galaretka wiśniowa ok 400 g wydrylowanych wiśni Masło rozpuścić w rondelku. Do miski przełożyć 3-4 łyżki zmielonego sera, dodać cukier i dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie, lekko wciskając w masę. Wszystko dokładnie zmiksować aby żelatyna połączyła się z masą serową. Następie dodać resztę zmielonego sera i zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać zimną płynną żelatynę. Następnie mleko pogrzać, nie gotować i dokładnie rozpuścić żelatynę, odstawić do wystudzenia. Potem dodać kakao i ponownie zmiksować do połączenia składników. Śmietankę ubić na sztywno i dodać do masy serowej.