Chleb mieszany na miodzie i zakwasie z oliwkami

Agata
Śniadania
23.08.2016 8:35
Chleb mieszany na miodzie i zakwasie z oliwkami

Chleb mieszany na miodzie z oliwkami Czas przygotowania: 12 godzin Proporcje na formę o wymiarach 27 x 12 cm Składniki: 240 g aktywnego zakwasu żytniego 50 g siemienia lnianego 70 g mąki żytniej razowej 130 g mąki razowej orkiszowej 250 g mąki pszennej 650 8 g soli 1 łyżka płynnego miodu 330 g + 20 g wody 20 czarnych oliwek Wykonanie: Foremkę z wyrośniętym ciastem wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, Po upieczeniu chleb wyjmujemy z formy i studzimy je na kratce. Wspólnie upiekłyśmy chleb mieszany na miodzie i zakwasie z oliwkami i dodatkiem siemienia lnianego według przepisu Badylarki z bloga Weekendy w domu i ogrodzie. Chleb mieszany na miodzie i zakwasie z oliwkami Dostałam od Amber zaproszenie do sierpniowej piekarni. W dużej misce mieszamy wszystkie rodzaje mąk, sól, miód, aktywny zakwas, namoczone siemię i 200 g wody. Bardzo dawno nie piekłam z dziewczynami w wirtualnej piekarni i tym razem postanowiłam nie odpuszczać ! Dokarmiłam zakwas, wyciągnęłam mąki z zakamarków szafki i zakasałam rękawy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/08/chleb-mieszany-na-miodzie-i-zakwasie-z.html