Półkruche ciasto ze sliwkami i bezą

Beata
Ciasta
21.08.2016 0:06
Półkruche ciasto ze sliwkami i bezą

Dodatkowo 1 kg śliwek Beza 4 białka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru Na blaszkę o wielkości 23x32 cm wyłożyć rozwałkowane ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, wbić żółtka, dodać cukier, proszek do pieczenia, śmietanę i zimne masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać nożem. Składniki ciasto 2 szklanki mąki pszennej 200 g masła 3 żółtka 5 łyzek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Na upieczone ciasto wyłożyć bezę i piec około 10-12 minut. półkruche ciasto ze śliwkami i bezą Białka ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie dodać mąkę i zmiksować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/08/pokruche-ciasto-ze-sliwkami-i-beza.html

smak i uczucie

Beata