Ciasto II 4 białka 4 żółtka 40 g cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić, a pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie po jednym żółtku stale miksując. \ Ciasto I 6 białek 60 g cukru 5 łyżek mąki 60 g wiórek kokosowych Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Masa śmietanowa 800 g śmietany kremówki (36%) cukier puder według własnego smaku dałam 1/2 szklanki 4 łyżeczki żelatyny Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i odstawić do napęcznienia. Więcej przepisów na ciasta pieczone, na zimno, kruche, drożdżowe, tortowe znajdziecie w zakładce CIASTA. Polewa 150 g czekolady deserowej 50 g masła 6 łyżek mleka Wszystko włożyć do rondelka i rozpuścić na gładką polewę. Ciasto wlać na ciasto kokosowe. Nie zrobiłam ostatniej cześci z surowych żółtek, ale z bitej śmietany. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Blachę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto kokosowe. Do żelatyny dodać 1 łyżkę śmietany ubitej i wymieszać po czym wlewać cienkim strumieniem i miksować.