Składniki: na mus 2 kg śliwek 3 czerwone galaretki na śmietane 1/2 l śmietany 30% szlanka wiórków kokosowych 7 łyżeczek żelatyny cukier puder dodatkowo upieczony wcześniej cienki biszkopt paczka małych okrągłych biszkoptów Wykonanie: Biszkopt nawilżyć przegotowaną wodą. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając żelatynę i wiórki kokosowe następnie wyłożyć je na zimny mus i biszkopty. Umyte śliwki bez pestek gotować z dodatkiem połowy szklanki wody aż zmiękną po czym uchylić pokrywkę aby woda odparowała. Gotową masę wylać na biszkopt, ułożyć na niej małe biszkopty i odstawić do wystygnięcia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lubieessc.blogspot.com/2016/08/biszkopt-z-musem-sliwkowym-wg-siostry.html