Sernik z serków homogenizowanych

Pati
Ciasta
19.08.2016 11:52
Sernik z serków homogenizowanych

4 żółtka 4 łyżki kwaśniej śmietany Masa: 2/3 kostki margaryny lub masła 4 jajka 3 łyżki cukru pudru 6 homogenizowanych serków waniliowych (każdy po 140g) łyżka mąki ziemniaczanej opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki do masy muszą być w temperaturze pokojowej. Sernik z serków homogenizowanych Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag margaryny (dobrze schłodzonej) Z tak przygotowanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy je na chwilę do lodówki, żeby je schłodzić. Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią 2/3 ciasta (1/3 wkładamy tym razem do zamrażarki). W osobnej misce ubijamy na sztywno pianę z białek. W środku mąki robimy dołek, w którym umieszczamy żółtka, proszek do pieczenia i śmietanę. Jeśli nie mieliście okazji spróbować jeszcze sernika z serków homogenizowanych to najwyższy czas. Tak przygotowaną masę przekładamy na ciasto w blaszce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://patigotuje.pl/desery/ciasta/sernik-z-serkow-homogenizowanych/