Pieczone kolorowe buraki

Agata
Przekąski
17.08.2016 12:08
Pieczone kolorowe buraki

Pieczone kolorowe buraki 40 minut Składniki: 1000 g kolorowych buraków sól morska oliwa z oliwek EV świeży rozmaryn sok z 1/2 cytryny koperek grubo zmielony pieprz 2-3 łyżki labneh, jogurtowego serka Wykonanie: Buraki płuczemy, kroimy na pół, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy grubą solą, rozmarynem i skrapiamy oliwą. Po upieczeniu buraki obieramy ze skórki, kroimy w grubą kostkę, wkładamy do miski, skrapiamy oliwą, sokiem cytrynowym, posypują pieprzem, solą i posiekanym koperkiem. W ten sposób warzywa zachowują swoje wartości, nie są one wypłukiwane razem z wodą, w której się gotowały. Ja wykorzystałam labneh, jogurtowy serek, który sama przygotowałam, ale w tym przepisie możecie bez żadnego problemu wykorzystać Wasz ulubiony delikatny serek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/08/pieczone-kolorowe-buraki.html