Pianka kawowa z borówkami na bazie jogurtu: Składniki: 150 g gęstego jogurtu greckiego 150 ml wrzącej wody 2 łyżeczki żelatyny 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru świeże lub mrożone borówki, jagody, maliny Przygotowanie: W 150 ml wrzątku rozpuszczamy 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżeczki żelatyny wraz 2 łyżeczkami cukru, całość dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się rozpuszczą, studzimy. Dla urozmaicenia, zastosowałam borówki amerykańskie i maliny, ale mogą też być jagody lub inne owoce albo bakalie np. siekane orzechy, czy też migdały. Piankę kawową polecam przygotować w szklanym naczyniu, a na powierzchni pianki ułożyć owoce, owoce można również dać do masy podczas przygotowania. Pianka kawowa z borówkami lub jagodami to pyszny, letni deser jogurtowy, który ma formę lekkiej, kawowej pianki.