- 5 żółtek - 180 g mąki - 100 g jogurtu naturalnego - pół łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto białe: - 100 g masła - 150 g cukru - 5 białek - 40 g mąki ziemniaczanej - 50 g mąki pszennej Ciasto kakaowe: - 3 jajka - 30 g cukru - 35 g mąki - 10 g kakao - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego Składniki: Ciasto żółte: Ciasto białe: Ciasto kakaowe: - 100 g masła - 150 g cukru Białka ubijamy na sztywną pianę, Ciasto białe: Masło roztapiamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Ciasto żółte: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ciasto kakaowe: Jajka ucieramy z cukrem. Ciasto kakaowe: Jajka ucieramy z cukrem. Ciasto wylewamy na pierwsze ciasto. Ciasto przekładamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.