- Czas gotowania: 40 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
1 kostka margaryny
3-4 łyżki kakao
8 łyżek wody lub mleka
3-4 jajka
1,5 szkl. mąki
1,5 szkl. cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
posiekane orzechy
wiórki kokosowe
Przepis
Margarynę, cukier, wodę lub mleko, kakao
wkładamy do garnka
i od momentu zagotowania gotujemy 2 minuty.
Masę zdejmujemy z ognia, studzimy
i odlewamy 3/4 szklanki masy.
Do pozostałej (chłodnej) masy dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywną pianę
i dodajemy do ciasta.
Dodajemy również posiekane orzechy
i wiórki kokosowe.
Wlewamy do formy i pieczemy
w temperaturze 180 stopni ok. 30-40 minut.
Po upieczeniu ciasto smarujemy wcześniej odlaną masą.
Smacznego!