Mocno jagodowa kostka Składniki: 150 g herbatników 75 g cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu 100 g miękkiego masłą 500 g jagód 10- 15 g żelatyny ( w zależności jak mocno zbitą chcemy piankę ) 180 g serka waniliowego homogenizowanego 400 g kremówki 30 % 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Ciasteczka kruszymy w blenderze na piasek, dodajemy masło z cynamonem i mieszamy wszystko razem aż powstanie nam jednolita konsystencja. Ja dałam 10 g żelatyny i mój mus jagodowy był bardzo delikatny co widać z resztą na zdjęciach. Następnie dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy, na końcu dodajemy serek i również mieszamy wszystko już razem. Mam już za sobą dżemy jagodowe, pierogi z jagodami, powyższe ciasto, a jagód nie ubywa :) Umyte jagody miksujemy z dodatkiem soku z cytryny i cukrem pudrem. ilość żelatyny jaką damy do ciasta zależy od tego jak bardzo chcemy mieć zbitą masę. Ilość jagód jaką zebrałam w lesie powoduje ,że przeważają u mnie same jagodowe desery :)