Sernik jagodowo-waniliowy

Dagmara
Ciasta
31.07.2016 13:01
Sernik jagodowo-waniliowy

Składniki na formę o śr. 25 cm: 5 jajek 200 g cukru 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka aromatu waniliowego ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli 300 g jagód W misie miksera umieszczamy jajka, cukier, twaróg, śmietankę, aromat, ziarenka z laski wanilii, obie mąki i szczyptę soli. Wkładamy do piekarnika, od razu zmniejszamy temperaturę do 150 stopni Celsjusza i pieczemy około 70 minut, aż boki będą lekko zarumienione a środek sprężysty. Przelewamy do formy, układamy jagody i lekko dociskamy, żeby jagody delikatnie zatopiły się w cieście.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/07/sernik-jagodowo-waniliowy.html