- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
1 jogurt grecki 0% z truskawkami - alternatywą może być jogurt grecki i garść świeżo zmiksowanych owoców)
1 średni banan
1 łyżka jagód goji
1 łyżeczka musli
2 łyżeczki wiórków kokosowych
2 rządki gorzej czekolady 72%
Przepis
Jogurt grecki, jagody goji i jedną łyżeczkę wiórków kokosowych razem ze sobą blenderujemy. Kroimy banana w plasterki. Następnie rozpuszczamy gorzką czekoladę.
Na spód pucharka wsypujemy łyżeczkę musli, zalewamy łyżką gorzej czekolady, następnie dodajemy masę jogurtową i układamy na niej kilka plasterków banana, dodajemy kolejną łyżkę gorzkiej czekolady, posypujemy drugą łyżeczką wiórków kokosowych i... konsumujemy :) Można wstawić na kilka minut do lodówki, by deser był bardziej orzeźwiający. Ja niestety przetrzymałam i czekolada zastygła.
U mnie za kruszonkę posłużyły rozkruszone kokosowe tartelinki z dnia poprzedniego, które się "wyszczerbiły" z foremek, ale jak najbardziej ten dodatek można pominąć