Sałatka warzywna do słoików na zimę- fasolka szparagowa, cukinia

Katarzyna
Przetwory
22.07.2016 22:49
Sałatka warzywna do słoików na zimę- fasolka szparagowa, cukinia

kg fasolki szparagowej,1 kg cebuli,1 kg cukinii młodej,1 kg kiszonych ogórków,1 kg pomidorów,1 kg papryki. Włożyć do rondla, dodać pokrojoną cebulę, pokrojone ogórki, pokrojone pomidory, zalać wrzątkiem gotować około 5 minut, NASTĘPNIE ODCEDZIĆ. Składniki na zalewę:1 litr wody,1 łyżeczka soli,1 łyżeczka kwasku cytrynowego,ziele angielski,pieprz ziarnisty,czosnek. Przygotowane warzywa przełożyć do wyparzonych słoików, zalać zalewą, włożyć po 1 ząbku czosnku i szczelnie zakręcić pokrywką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/07/saatka-warzywna-do-soikow-na-zime.html