Pychota!Składniki:1 kg ziemniaków2 żółtka2 łyżki masła25 dag kiełbasy wiejskiej1 cebula1 papryka1 puszka kukurydzy10 dag sera żółtego10 dag pieczarek¼ szklanki śmietany5 łyżek mąkiSól, pieprzKetchupTłuszcz do formyBułka tarta do formy1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przetrzeć przez praskę. Następnie posmarować ketchupem i układać kolejno: usmażone pieczarki z cebulą, kukurydzę, pokrojoną wędlinę i paprykę, na górę posypać startym żółtym serem. Na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce rozłożyć ciasto ziemniaczane i nakłuć widelcem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/11/pizza-ziemniaczana.html