- Czas przygotowania: 30 min
Składniki
bulgur 400g
mała cebula
małe pomidorki
zielony ogorek
kukurydza konserwowa
groszek konserwowy
czerwona fasola
krewetki 350g (srednie)
mieszanka przypraw "season all" firmy Schwartz
oliwa z oliwek
Przepis
Bulgur wsypuję do duzej plastkowej miski, zalewam wrzątkiem i czekam ok 10-15 minut az napecznieje od czasu do czasu mieszając. W tym czasie cebulkę kroję w drobniutką kosteczkę a pomidorki i ogórka (obranego ze skorki) w ćwiartki. Nastepnie wylewam wodę z kukurydzy, groszku i fasoli oraz myję krewetki. Gdy bulgur juz napęcznieje dodaje kolejno wszystkie składniki i mieszam wszystko bardzo dokladnie. Na koniec dodaje kilka łyzek stołowych oliwy z oliwek i przyprawiam mieszanką przypraw "season all" firmy Schwartz.
Smacznego!
Do salatki nie dodaję soli ani pieprzu poniewaz mieszanka przypraw w zupełności wystarczy. Oliwy z oliwek dodaję "na oko" tak aby tylko trochę posklejać składniki i zeby sałatka nie była zbyt sucha.
Bulgur i przyprawę firmy Schwartz znajdziecie w jednym ze sklepow internetowych.