Wiosenna sałatka z bulgurem i krewetkami

Natalia
Sałatki
14.07.2016 18:09
Wiosenna sałatka z bulgurem i krewetkami
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

bulgur 400g

mała cebula

małe pomidorki

zielony ogorek

kukurydza konserwowa

groszek konserwowy

czerwona fasola

krewetki 350g (srednie)

mieszanka przypraw "season all" firmy Schwartz

oliwa z oliwek

Przepis

Bulgur wsypuję do duzej plastkowej miski, zalewam wrzątkiem i czekam ok 10-15 minut az napecznieje od czasu do czasu mieszając. W tym czasie cebulkę kroję w drobniutką kosteczkę a pomidorki i ogórka (obranego ze skorki) w ćwiartki. Nastepnie wylewam wodę z kukurydzy, groszku i fasoli oraz myję krewetki. Gdy bulgur juz napęcznieje dodaje kolejno wszystkie składniki i mieszam wszystko bardzo dokladnie. Na koniec dodaje kilka łyzek stołowych oliwy z oliwek i przyprawiam mieszanką przypraw "season all" firmy Schwartz.

Smacznego!

Do salatki nie dodaję soli ani pieprzu poniewaz mieszanka przypraw w zupełności wystarczy. Oliwy z oliwek dodaję "na oko" tak aby tylko trochę posklejać składniki i zeby sałatka nie była zbyt sucha.

Bulgur i przyprawę firmy Schwartz znajdziecie w jednym ze sklepow internetowych.