JABŁKAMI Składniki: na makaron: 4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 łyżeczka soli 1/2 kubka wody przegotowanej oraz: 3 jabłka 2 łyżki wiórków kokosowych 2-3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka brązowego cukru (opcjonalnie) kilka liści świeżej mięty Wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i wyrabiamy je na stolnicy przez minimum 5 minut, aż będzie zwarte i elastyczne, przy czym dość twarde. Zwykłym nożem lub przy pomocy radełka kroimy ciasto na grube paski, a następnie dzielimy je na prostokąty. Gotowe kokardki wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez maksymalnie 3 minuty. Bez zbędnych wstępów zapraszam Was dzisiaj na danie lekkie i zarazem sycące, pyszne i odświeżające 🙂 Jabłka obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy na większe kawałki. Przy produkcji makaronu jest sporo zabawy, a przy stole więcej chęci do jedzenia. Zobaczcie, jak moje dzieci robiły makaron na sałatkę dla Babci i Dziadka: Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C stopni i pieczemy przez 15-20 minut.