Burgery z bobu

Fit
01.07.2016 21:40
Burgery z bobu

(Przepis na około 12 sztuk) Składniki: 250 g ugotowanych i obranych ze skórki fasolek bobu 250 g ugotowanych młodych ziemniaków 20 g (mały pęczek) zielonej pietruszki 20 g (mały pęczek) szczypiorku 1 ząbek czosnku 1 bułka kajzerka szklanka mleka ½ łyżeczki mielonego kminku sól i pieprz do smaku panierka: 1 jajko garść mąki płatki kukurydziane Wykonanie: Ziemniaki i bób rozgniatamy jak na puree. Dziś będzie jednak wersja zielona, bo..burery zielone są smakiem nasycone 🙂 To danie dedykuję wszystkim tym, którzy dzisiaj widzą się w roli podmiotu lirycznego w tym wierszu: Opanierowane burgery układamy na blasze i pieczemy w piekarniku w temp. 190 C stopni przez 20 minut. Zielono mam w głowie i fiołki w niej kwitną, Na klombach mych myśli sadzone za młodu Kochani zachęcam, gotujcie bób i testujcie, czy będzie Wam smakować zzieleniały z wiosennej radości burger na liściach sałaty i plastrach młodej kalarepy 🙂 BOBURGERY, czyli BURGERY Z BOBU I MŁODYCH ZIEMNIAKÓW Obtaczamy je w mące, roztrzepanym jajku, a na końcu w pokruszonych płatkach kukurydzianych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wiszniowka.pl/boburgery-czyli-burgery-z-bobu-i-mlodych-ziemniakow/