Zupa kurkowa z sokiem marchwiowym i serem mozzarella

Jolanta
Zupy
13.07.2016 10:28
Zupa kurkowa z sokiem marchwiowym i serem mozzarella

Składniki: 1 łyżka masła 1/2 łyżki oliwy 1 cebula 1 litr rosołu lub bulionu drobiowego lub warzywnego ok. 250 g kurek 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 szklanka soku marchwiowego mini kulki sera mozzarella natka pietruszki, bazylia, posiekany koperek lub szczypiorek Przygotowanie W garnku o grubym dnie na mieszaninie oliwy i masła szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Zupa kurkowa to moja ulubiona zupa grzybowa, Piotrek woli zupę z grzybów mieszanych z grzankami lub borowikową np. z borowików ceglastoporych. Klasyczna zupa z kurek najczęściej podawana jest z dodatkiem ziemniaków i śmietaną, ja proponuję ugotować kurkową z sokiem marchwiowym i serem mozzarella. Gdy tylko w lesie pojawiają się kurki to jedziemy do lasu na grzyby i w każdy weekend zajadamy się zupą z kurek lub inną zupą grzybową. Zupę z kurek rozlewamy do bulionówek, wrzucamy mini kulki sera mozzarella i posypujemy świeżą zieleniną: natką pietruszki, bazylią, koperkiem lub szczypiorkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/zupy/zupa-kurkowa/