Składniki3 szklanki mąki 12 dag masła 1 szklanka śmietany 18 % 3 łyżki mleka 5 ugotowanych żółtek jaja 1 jajko 3 dag drożdży 2 łyżki rumu 5 łyżek cukru szczypta soli 1 szklanka borówek 3 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki cukru pudru Wykonanie:Jajko utrzeć z cukrem i szczyptą soli na krem. Tym razem drożdżowe jagodzianki z dodatkiem żółtek, dzięki czemu jest jest delikatniejsze, bardziej puszyste i ma lekko rumiany kolor. Z ciasta formować kulki, lekko spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i w każdej zrobić dołek. Następnie połączyć z masą z żółtek i mąką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/07/jagodzianki-drozdzowe-koaczyki.html