Składniki: około 400g podłużnych biszkoptów 800g truskawek umytych i obranych 1 i 1/4 szklanki konfitury z truskawek albo dżem z truskawek przetarty przez sito lub zmiksowany na mus 2/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 1 i 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 500g serka mascarpone 5 łyżek likieru pomarańczowego lub migdałowego 1 galaretka truskawkowa 1. Lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta z lodówki i blaszkę znów wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. 2. Sok pomarańczowy dokładnie wymieszać z konfiturą z truskawek. 3. Truskawki pokroić na plastry. 4. Do serka mascarpone dodać likier i krótko wymieszać mikserem do połączenia składników. 7. Na truskawki położyć biszkopty i polać je resztą konfitury z sokiem. Fantastyczne ciasto bez pieczenia z truskawek na biszkoptach. 6. Dno blaszki wyłożyć biszkoptami i polać je połową konfitury z sokiem. 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Bardzo polecam… Ciasto z truskawkami na biszkoptach Dodać do niej serek i wymieszać mikserem na średnich oborach do połączenia składników.