Gołąbki pieczone w piekarniku

Agnieszka
Obiad
04.07.2016 19:31
Gołąbki pieczone w piekarniku

- 2 x sos pomidorowy Passata 500g- kupiony tutaj w Biogo.pl, - 1-2 ząbki czosnku, - 2 liście laurowe, - 2-3 ziela angielskie, - sól, - pieprz. Składniki: - 1,4 kg mięsa mielonego, - 2 woreczki ryżu (po 100g), - 1 młoda kapusta, - 2 jajka, - 1 duża cebula, - 1-2 ząbki czosnku, - sól, - pieprz. Na blaszce układamy 2-3 liście kapusty i na nich układamy ciasno gołąbki złączeniami do dołu. Sos: W rondelku gotujemy sos pomidorowy z przyprawami. Gorącym sosem zalewamy gołąbki, przykrywamy folią aluminiową (u mnie wyszło ok. 12 dużych gołąbków). Na liście kapusty nakładamy farsz i zwijamy- najpierw liść od dołu, potem od góry i boki. Główkę kapusty wkładamy do garnka z wodą i obgotowujemy, przekręcając- tak by liście ładnie odchodziły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/07/goabki-pieczone-w-piekarniku.html