Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Agnieszka
Zupy
21.02.2016 11:59
Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Z czystym sumieniem mogę Wam powiedzieć, że jest to Nasza ulubiona zupa ;) Mąż zjadł od razu 3 talerze tej zupy i powiedział, że takie zupy to mogę robić mu codziennie :) Składniki: - 500 g mięsa mielonego (u mnie z łopatki wieprzowej), - 2 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego, - 2 cebule, - 2 czerwone papryki, - 3/4 puszki kukurydzy, - 3/4 puszki czerwonej fasoli, - 3 łyżki koncentratu pomidorowego, - 1/2 łyżeczki chilli, - 1/2 łyżeczki pieprzu, - 1 łyżeczka słodkiej papryki. Na patelni na której smażyliśmy mięso (dolewamy odrobinę oleju) podsmażamy paprykę pokrojoną w kostkę, tak żeby była miękka. Jeśli chcemy by kukurydza i fasola były chrupkie to ściągamy z ognia, jak wolimy miękkie to gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Przygotowanie: Na 2 łyżkach oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/01/zupa-meksykanska-z-miesem-mielonym.html