Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym

Obiad
25.10.2016 12:57
Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym

Składniki: 400 g mielonej piersi z kurczaka natka pietruszki 1,5 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu drobiowego 1/2 dużej cebuli sól, pieprz, czosnek granulowany 200 g śmietany 18% Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy - dodajemy do mięsa wraz z bułką tartą, przyprawami i dokładnie ze sobą mieszamy, formujemy pulpety i podsmażamy chwilkę na patelni z każdej strony. Następnie wrzucamy do gotującego się na małym ogniu bulionu i gotujemy około 15 minut, po tym czasie dodajemy zahartowaną śmietanę. Aby zagęścić nasz sos robimy zasmażkę z mąki pszennej(około 2 łyżki i 30 g masła).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2016/10/pulpety-drobiowe-w-sosie-smietanowym.html