Pesto cytrusowo-koperkowe z pistacjamiDrukuj przepis Składniki ► koperek [2 pęczki] ► olej rzepakowy [50 g / 5 łyżek] ► oliwa [30 g / 3 łyżki] ► skórka cytrynowa [z połówki cytryny] ► pistacje solone [20 g obranych] ► sok z cytryny [2 łyżki] Pewnie znacie już pesto z bazylii, z suszonych pomidorów, a nawet popularne ostatnio pesto pietruszkowe. Ze zwykłego pęczka świeżego koperku można stworzyć aromatyczny, pyszny sos z odświeżającym sokiem cytrynowym i delikatnym posmakiem prażonych pistacji. - Dodać sok z cytryny, olej i oliwę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://wilkuchnia.pl/2016/07/pesto-cytrusowo-koperkowe-z-pistacjami-6-skladnikow.html