Składniki: 400 g piersi z indyka 3 ząbki czosnku 250 g pieczarek 1/2 marchewki 1/2 dużej cebuli lub 1 średnia cebula 1 łyżka soku z cytryny bazylia, papryka ostra mielona, pieprz, sól mąka żytnia pełnoziarnista (może być każda inna) Następnie wyciągamy mięsko na talerze i zagęszczamy sos wlewając go do 3 łyżeczek mąki i dokładnie mieszamy w kubku - dodajemy do sosu na patelnię i mieszamy, kiedy sos się zagęści wylewamy go na mięso i kluski. Po godzinie wyciągamy nasze piersi z lodówki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym! oleju tylko chwilkę z każdej strony. Na osobnej patelni w tym samym czasie smażymy marchewkę na odrobinie oleju, po chwili dodajemy cebulkę a kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki. wrzątek 4 łyżki śmietanki 18% Pierś z indyka kroimy w plastry, jeśli mamy kupioną już pokrojoną to oczyszczamy z niepotrzebnych rzeczy. W między czasie pieczarki myjemy i kroimy w talarki same kapelusze, później talarki jeszcze na pół. Płuczemy pod wodą oblewamy olejem i posypujemy z każdej strony pieprzem i solą - odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.